La Centrul Murasaki studiul limbii înglobează elemente de cultură, mentalitate și stil de viață, ce au rolul de a educa cursantul nu doar în vederea unor cunoștințe de limbă, ci îl pregătesc si pentru interacțiunea corectă cu ceilalți membrii ai societății, punând accent pe valori ce astăzi se regăsesc mai puțin în alte țări: politețe, respect, organizare.

Studiul limbii chineze îl recomandăm de la vârsta de 7 ani.
Cursuri:
– Individuale (online sau la sediu)
– Grup (online sau la sediu). Pentru o bună desfășurare a cursurilor, grupele sunt formate din maxim 8 persoane.

Materia este împărțită pe module. Modulul conține 12 ședințe (o ședință pe săptămână de 90 sau 60 de minute). Materialele sunt incluse.
Pentru cursurile individuale acceptăm înscrieri oricând.

Tarife
Profesori: Denisa-Georgiana Marc si Andreea-Alexandra Ducuță.

Cursuri Limba ChinezaDe ce limba chineză?

Limba chineză este una dintre cele mai vechi limbi și, în prezent, este cea mai vorbită limbă din lume (918,000,000 de vorbitori nativi).

Limba chineză pare o limbă dificilă la prima vedere, însă odată înțeleasă, ea deschide poarta spre nenumărate oportunități, fie că vorbim de educație, muncă sau pasiune. Mai mult decât atât, caracterele chineze nu sunt simple pictograme, ci ele ascund în spate câte o poveste care are legătură cu sensul lor. Acesta este unul dintre elementele cele mai importante ale limbii chineze, care o fac să fie o limbă atât de interesantă și atractivă.

China are o istorie îndelungată și o cultură bogată. Studiul limbii chineze permite descoperirea istoriei, culturii, dar și literaturii chineze „direct de la sursă”, oferind abilitatea de a citi romane sau povestiri scurte, poeme, de a viziona filme, seriale sau emisiuni TV și de a asculta muzică.

Atunci când spunem „China”, probabil că foarte mulți dintre noi ne gândim la urșii panda și la Confucius. Ursul panda este animalul național al Chinei, iar Confucius este unul dintre cei mai cunoscuți filozofi chinezi, care a pus bazele gândirii și culturii chineze. Însă China are multe alte comori ascunse care așteaptă să fie descoperite în domeniul literaturii, al gastronomiei, muzicii, artei, modei, filosofiei, mitologiei și istoriei.

Mâncarea chinezească începe să devină din ce în ce mai populară și la noi în țară, deschizându-se tot mai multe restaurante chinezești care servesc mâncare autentică.

Caligrafia chineză – este considerată cea mai importantă artă în China – scopul ei nu este doar acela de a așterne cuvinte pe hârtie pentru a transmite un anumit sens, ci și de a atrage atenția asupra frumuseții și delicateții caracterelor, fiecare linie și fiecare detaliu fiind încărcat de semnificație.

Învățarea limbii chineză nu presupune numai studiu, ci și joc. Prin jocurile tradiționale de șah chinezesc 象棋, weiqi 围棋și ma jiang 麻将(mah-jong) putem descoperi și alte laturi, distractive, competitive și care stimulează gândirea ale culturii chineze.

Acest curs nu urmărește, așadar, doar acumularea unor cunoștințe lingvistice, dar și înțelegerea stilului de viață și de gândire chinez și descoperirea literaturii și culturii chineze pentru că limba și cultura sunt un întreg, ele nu pot fi despărțite și tratate separat.

Avantajele învățării limbii chineze:

– Dezvoltarea memoriei, capacității de învățare;
– Mărirea capacității de concentrare
– O mai bună înțelegere al propriului stil de comunicare
– Spiritul asiatic de a nu renunța, de a se strădui în ciuda dificultăților
– Politețe și respect, două concepte ce par neglijate în vest, vitale în orice țară asiatică
– Dezvoltarea abilităților de comunicare intra și interculturală, ce pot fi aplicate cu succes în numeroase domenii de business
– Cunoaștera unei alte culturi ce te face literal să gândești altfel este de mare ajutor în exersarea abilităților de relaționare interumană
 

Mod de desfășurare:

  • Grupele sunt formate din max. 8 persoane.
  • Mod de desfășurare: 1 ședință / săptămână (90 min)
  • Nr. de cursuri: 12/modul
  • Pentru rezervarea locului în grupă se plătește un avans de 300 lei, iar la inceperea modulului se plateste restul sumei. Materialele sunt incluse.
Sună
× Cum va putem ajuta?